קבלת רישיון לקנאביס רפואי יכול להיות עניין מורכב. במאמר זה נעבור על השלבים הכרוכים בתהליך קבלת הרישיון על פי החוק. השלב הראשון הוא לפנות לאחד הרופאים המוסמכים על ידי היחידה לקנאביס רפואי להוצאת רישיונות לקנאביס רפואי. באתר משרד הבריאות תוכלו למצוא את רשימת הרופאים המורשים.
לאחר הפניה לרופא העוסק בתחום, ישמע ממכם על הבעיה הרפואית ממנה הנכם סובלים ויחליט באם יש להתנסות קודם בטיפול אחר או לאשר את הקנאביס כטיפול המתאים עבורכם.
השלב הבא הוא הגשת בקשה מקוונת ליחידה לקנאביס רפואי באמצעות הרופא המומחה. אם הרופא מחליט להמליץ על טיפול בקנאביס רפואי, הוא ימלא עבורכם טופס הגשת בקשה באופן מקוון.
את המסמכים המפורטים בהנחית הרופאים יש להגיש עם טופס הבקשה. אם מתבקשים מסמכים נוספים, תוכלו להעלותם באמצעות קישור מקוון שיישלח אליכם לנייד. לאחר שהיחידה לקנאביס רפואי תקבל את כל המסמכים הדרושים הבקשה תיבדק ותינתן החלטה. לבסוף, במידה והבקשה תאושר, הרישיון יישלח ישירות אליכם ולרופא שלכם.
כדאי לדעת שישנה אגרה של 278 ₪ לרופא מוסמך להוצאת רישיון. זהו תשלום שנתי החל ממועד תור הרופא כאגרה המשולמת רק אחת לשנה גם אם הרישיון מתחדש מספר פעמים במהלך אותה שנה.
השלב הסופי הוא למעשה מימוש המרשם(אישור המסירה) לקנאביס הרפואי. המרשם תקף לפרק זמן מוגבל והוא שונה במינונים, בצורת המתן ובכמות הצריכה החודשית ממטופל למטופל, בהתאם לטיפול שהרופא קבע. יש לשים לב שלא להגיע לפני או אחרי תוקפו של המרשם, אחרת בית המרקחת לא יוכל לנפקו. חשוב מאוד להגיע עם המרשם, הרישיון ותעודה מזהה. תוכלו לרכוש את הקנאביס הרפואי מבית מרקחת מוסמך. ההתייעצות עם הרוקח בבית המרקחת חשובה ביותר, שכן הוא ייתן את המלצתו לסוג הקנאביס שיתאים עבורכם במסגרת המרשם שקבלתם.
הרוקח לרוב יתשאל אתכם לגבי שימוש קודם בקנאביס בכדי לדעת מה הניסיון שלכם בסוג טיפול זה. לאחר מכן, יעביר לכם את המידע הרלוונטי אודות זני הקנאביס הרלוונטים וינסה יחד איתכם למצוא את הזן האידיאלי לטיפול הספציפי שלכם. חשוב מאוד, לפיכך, להעביר לרוקח כמה שיותר מידע לגבי התופעות מהם אתם סובלים כדי שיוכל להמליץ לכם על הזן הנכון ביותר לפי שיקול דעתו וניסיונו עם מטופלים נוספים.